Teatercamp 2024


I samarbeid med Foreldrestyret til Samovarongan
Helga 24. - 26. Mai 2024 blir det arrangert teatercamp i Kirkenes med barn og unge fra både Sør - Varanger og Øst- Finnmark.

Teatercampen arrangeres i samarbeid med Foreldrestyret til Samovarongan og Samovarteateret og er støttet av Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) 

Deltakerne på campen skal få innføring i sjangeren MUSIKAL, og alt dette skal ende i et MUSIKALSHOW åpent for publikum søndag 26. mai kl 15:00 (gratis inngang). 

Visningen er en del av Sør- Varanger Kulturskole sitt Vårfestprogram. 

Kathrine Kolgrov, Ksenia Shchetneva og Annelise Sneve Steinbakk har alle lang erfaring på hver sine felt hvor de jobber med barn og unge. 

Å bygge vennskap, lære nye ting innenfor teater, musikal og scenekunst, møte likesinnede som driver med det samme som en selv, oppleve å være en del av et større teater- og dansemiljø, og det å skape en arena for å dyrke felles interesse for teater og dans, er blant hovedmålsetningene for teatercampen. Vi ønsker å motvirke utenforskap, skape identitet og tilhørighet, trivsel og stolthet over seg selv og stedet hvor du bor. Stolthet over Finnmark, og alle mulighetene som finnes her.

Grunnet mangelen på en arena hvor barn og unge kunne møtes for å dyrke den samme teaterinteressen, tok Samovarteateret og Samovarongans foreldrestyre i 1994 initiativ til å lage en egen Internasjonal Barne- og ungdomsteaterfestival (BUT) for barn og unge i Kirkenes.

Påfølgende festivaler ble arrangert i 1996, 1998, 2000 og 2002 og 2010, med mange nasjonale og internasjonale deltakere på hver festival, i alderen 6 til 19 år. Teaterfestivalen ble raskt populær og fikk mye oppmerksomhet, og mellom 1994 og 2010 befestet festivalen sin posisjon som et viktig internasjonalt kulturarrangement i Nord-Norge og Barentsregionen. 

Teaterfestivalen fungerte som en inkluderende arena og et mangfoldig møte mellom barn, ungdom og voksne med samme interesse for teater og kultur, og skapte stor respekt for hverandre og venner for livet – som enda spirer og gror den dag i dag, flere tiår etter. 

Siden den gang har verden og scenekunsten endret seg og vi arrangerer nå TEATERCAMP for barn og unge først og fremst fra Øst-Finnmark. 

Samovarongan, Tana kulturskole - Deanu kulturskuvla, Stjernekoret
Instruktører: Kathrine Kolgrov, Ksenia Shchetneva, Annelise Sneve Steinbakk
Lys og lyd: Matvey Shchetnev / Musikkgarasjen
Sceneteknikk: Odd Aune
Prosjektledere: Theresa Holand og Siri Anna Engzelius Strøm

Støttet av Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS)

Takk til VISIT Kafé Kirkenes, Kiwi Kirkenes, Rema 1000 Hesseng, Kiwi Hesseng, Coop Extra Sandnes for all mat og drikke. 

Siri Anna Engzelius Strøm, teaterpedagog Samovarteateret, 
Mobil: 90 21 63 95 / sirianna@samovar.no 

Eva Ryeng, leder foreldrestyret Samovarongan
Mobil:  ‭916 06 727‬ / eva.ryeng@gmail.com 

Guro Vrålstad, produsent Samovarteateret
Mobil: 915 75 407 / guro@samovar.no 

KURS i TEATERSMINKE:  
Kathrine Kolgrov, utdannet skuespiller og sminkør fra Liverpool institute of performing arts i Liverpool, Englang. Jobber nå som skuespiller, teaterinstruktør og sminkør for «Scene U» i Kongsvinger.  

DANSE-/MUSIKAL-KURS:  
Ksenia Shchetneva, utdannet danser og dansepedagog fra Oslo dansehøyskole i Oslo. Jobber som danser og dansepedagog i Sandnes Kulturskole, utenfor Stavanger. Er tidligere «Samovaronge» og oppvokst i Kirkenes.  

SANG/MUSIKAL-KOR: 
Annelise Sneve Steinbakk, profesjonell sanger og musikalartist i «Showbiz Kirkenes», og driver barne- og ungdomskoret «Stjernekoret» i Kirkenes. Annelise har jobbet som sanger og artist i en årrekke, i en rekke ulike band og prosjekter, og nå medvirker hun som artist i trioen «Showbiz Kirkenes» sammen med de profesjonelle danserne og musikalartistene Vegard Kristiansen og Adam Svensson som turnerer i Norge.